marți , mai 21 2024
Breaking News

Dezinfectant Instrumentar La Rece

Ce alternative exista pentru utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece?

Un dezinfectant instrumentar la rece este necesar in domeniul medical (inclusiv stomatologic), dar si pentru diverse tipuri de saloane.

Utilizarea unui astfel de dezinfectant este necesara acolo unde sunt folosite instrumente care intra in contact cu corpul uman. Intr-un mediu in care igiena si siguranta sunt mai importante ca niciodata, nu are cum sa lipseasca un astfel de dezinfectant, care aduce o multime de beneficii.

Beneficiile unui dezinfectant instrumentar la rece

Pentru a dezinfecta instrumentele, poate fi folosit un astfel de dezinfectant. Acesta este deosebit de eficient pentru a elimina bacteriile, virusii si ciupercile de pe instrumentele medicale si dentare, dar si pentru instrumentele din saloanele de infrumusetare sau de tatuaje.

Utilizarea unui astfel de dezinfectant este necesara si pentru protejarea pacientilor, a clientilor din saloane si a celor care le folosesc (personal medical, personal de la salon, etc.).

Un alt avantaj important al dezinfectarii instrumentelor cu un astfel de dezinfectant la rece este ca pastreaza integritatea instrumentelor pentru foarte mult timp.

Mai mult decat atat, o asemenea solutie pentru a dezinfecta instrumentele este compatibila cu diferite tipuri de instrumente, confectionate dintr-o gama larga de materiale.

Alternativele dezinfectarii la rece

Utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece are foarte multe avantaje, iar cateva au fost enumerate anterior. Exista insa si alternative pentru aceasta procedura, iar cateva dintre acestea sunt enumerate pe scurt in randurile de mai jos.

1. Sterilizare cu abur

Dintre toate metodele disponibile pentru sterilizare, caldura umeda sub forma de abur saturat sub presiune este cea mai utilizata si cea mai de incredere. Sterilizarea cu abur este netoxica, ieftina, rapid microbicida, sporicida si incalzeste si patrunde rapid tesaturile .

Dezinfectant Instrumentar La ReceCa toate procesele de sterilizare, sterilizarea cu abur are unele efecte daunatoare asupra unor materiale, inclusiv coroziunea si arderea lubrifiantilor asociati cu piesele de mana dentare, reducerea capacitatii de transmitere a luminii asociata cu laringoscoapele; si timp de intarire crescut.

2. Sterilizare „gaz” cu oxid de etilena

Oxidul de etilena (ETO) este un gaz incolor care este inflamabil si exploziv. Cei patru parametri esentiali (domenii de functionare) sunt: ​​concentratia gazului (450 pana la 1200 mg/l); temperatura (37 pana la 63°C); umiditatea relativa (40 pana la 80%) (moleculele de apa transporta ETO la locurile reactive); si timpul de expunere (1 pana la 6 ore). Acestea influenteaza eficacitatea sterilizarii ETO.

In anumite limitari, o crestere a concentratiei si a temperaturii gazului poate scurta timpul necesar pentru realizarea sterilizarii.

3. Plasma gazoasa cu peroxid de hidrogen

O alta alternativa pentru utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece consta in utilizarea unei plasme gazoase cu peroxid de hidrogen. Noua tehnologie de sterilizare bazata pe plasma a fost brevetata in 1987. Plasmele de gaz au fost denumite a patra stare a materiei (adica lichide, solide, gaze si plasme gazoase).

Plasmele de gaz sunt generate intr-o camera inchisa sub vid profund folosind frecventa radio sau energia cu microunde pentru a excita moleculele de gaz si a produce particule incarcate, multe dintre acestea fiind sub forma de radicali liberi.

Un radical liber este un atom cu un electron nepereche si este o specie foarte reactiva. Mecanismul de actiune propus al acestui dispozitiv este producerea de radicali liberi intr-un camp de plasma care sunt capabili sa interactioneze cu componentele celulare esentiale (de exemplu, enzime, acizi nucleici) si, prin urmare, sa perturbe metabolismul microorganismelor.

4. Sterilizarea cu acid peracetic

De asemenea, sterilizarea cu acid peracetic este o alta alternativa la utilizarea unui dezinfectant instrumentar. Acidul peracetic este un oxidant puternic biocid care isi mentine eficacitatea in prezenta solului organic.

Acidul peracetic indeparteaza contaminantii de suprafata (in principal proteine) de pe tubulatura endoscopica.

Asadar, exista mai multe alternative la utilizarea unui dezinfectant instrumentar la rece. Se mai pot folosii si radiatiile ionizante de exemplu, sau sterilizatoarele cu caldura uscata. Metoda potrivita pentru sterilizare va fi stabilita pentru fiecare tip de instrumente in parte.

Verifica si

Firme Termopan Brasov

Firme Termopan Brasov

Alegerea in cinci pasi a unei firme termopan Brasov Atunci cand vreti sa va renovati …

Close