joi , februarie 22 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Hidranti

Cat de importanta este o proiectare instalatii hidranti?

O proiectare instalatii hidranti este deosebit de importanta pentru diverse cladiri. De exemplu, pentru depozitele si halele in care sunt pastrate diverse marfuri, pentru fabrici, unitati de cazare, restaurante si nu numai, sunt necesari hidrantii.

In scoli, gradinite, spitale, centre comerciale si in diverse alte cladiri private sau ale statului sunt necesari hidrantii. Exista o multime de informatii de precizat cu privire la acest subiect. Tocmai de aceea, despre un astfel de sistem de stingere a incendiilor vom discuta in randurile de mai jos.

De ce este necesara o proiectare instalatii hidranti?

V-ati intrebat vreodata de ce este necesara o proiectare instalatii hidranti? De ce nu se poate efectua pur si simplu instalatia, fara a mai fi necesara plata unui astfel de proiect? Ei bine, cu siguranta mai multe persoane au avut aceasta curiozitate.

Proiectare Instalatii HidrantiAsadar, in momentul in care o instalatie hidranti este efectuata in baza unui proiect, in principiu aceasta functioneaza ca la carte. Nu trebuie si cu siguranta nu exista probleme de functionare, acesta fiind un motiv intemeiat pentru alegerea proiectarii instalatiei.

Apoi, doar cand exista o proiectare a instalatiei pentru hidranti se cunoaste necesarul acesteia. Doar astfel stiti cate tevi si la ce dimensiuni vor fi cumparate. Doar atunci se stie cati metri de furtun sunt necesari si ce alte elemente sunt necesare pentru instalatia respectiva.

Avand o instalatie proiectata veti primi chiar si informatii despre cum functioneaza aceasta. Acestea sunt doar cateva dintre motivele datorita carora o astfel de proiectare a instalatiei hidranti este necesara.

Cum functioneaza sistemul?

Asadar, mai intai de toate este necesara o proiectare instalatii hidranti. Ulterior este implementat sistemul impotriva incendiilor.

Va fi sapata o fantana sau un put in care va fi stocata apa pe tot parcursul anului. Acest put este conectat la camera pompelor, unde exista doua sau trei conducte principale.

Conductele respective formeaza o retea de conducte care acopera intreaga cladire unde se afla sistemul. Sistemul are si o pompa, care are sarcina de a umple continuu toate conductele conectate cu apa sub presiune. Presiunea este cuprinsa intre 7 si 10 bari.

In momentul nefericit in care are loc un incendiu, persoana care vede acest lucru activeasa sistemul hidrant. Il indreapta ulterior in directia incendiului iar un debit foarte puternic de apa va actiona impotriva focului. Pompa popeaza apa in continuare pentru a mentine presiunea sistemului.

Ce avantaje poate oferi un astfel de sistem?

Este foarte probabil sa va intrebati ce avantaje poate oferi un astfel de sistem. Fara doar si poate, primul si cel mai important l-am mentionat deja anterior, fara a aduce avantajele in discutie. Este vorba despre faptul ca un astfel de sistem se foloseste pentru stingerea incendiilor.

In lipsa unui sistem de acest fel, un posibil incendiu nu ar putea fi stins. In aceste conditii ar arde tot ceea ce se afla in interiorul unui imobil. Pagubele materiale ar fi cu siguranta foarte mari. Mai grav ar fi daca ar ramane si persoane blocate in cladire si nu ar putea fi stins focul. Ar fi o adevarata tragedie.

Din fericire insa, instalatiile hidranti actioneaza si in cele din urma reusesc sa stinga orice incendiu. Acesta este beneficiul major. In plus, costurile pentru proiectare instalatii hidranti nu sunt mari. Necesarul pentru instalatia respectiva nu este foarte scump, iar eficienta deste deosebita.

In plus, sistemul este usor de intretinut. Deci, exista o multime de avantaje ale unei asemenea instalatii impotriva incendiilor.

Verifica si

Finestre PVC

Finestre PVC

Finestre PVC: Una Scelta Sostenibile per la Tua Casa e l’Ambiente Il PVC, o cloruro …

Close